måndag 9 mars 2009

KD, ni kan inte rädda världen...

Jag har verkligen svårt att förstå mig på Kristdemokraterna. Vad är det för fel på dom? läste i morse om deras förslag om en "bebisbonus" på 10.000kr, för att det ska födas fler barn i Sverige. Samtidigt tjatar de alltid om "barnets bästa" exempelvis när det gäller barn och homosexuella föräldrar. Vad jag inte fattar är om de ser det som barnets bästa att man skaffar barn för att få 10.000kr i bonus. Bara tanken att någon ska tänka att 10.000 spänn spelar roll för att de ska skaffa barn eller inte får mig att fysiskt dåligt (och om det inte är så KD tänker är väl hela bonusgrejen totalt onödigt).

Barn ska man ha om man verkligen, verkligen vill. Om man har mycket kärlek och tid att ge. Om man kan ta ansvar för en annan människa och ge trygghet och värme.

För övrigt är jag av den åsikten att det behövs födas mycket färre barn på den här planeten. Det är konstigt att det inte pratas mer om det, det är liksom ett tabu. Har bara sett det hela tas upp en gång, på en insändarsida i någon tidning. Men alla problem i världen beror ju på en sak i slutändan, människan. Människan och överbefolkningen är och kommer bli det stora hotet, vi ser det i otillräcklig matproduktion, brist på rent vatten, massvis med sopor och utsläpp, sjukdomar, krig osv. Och ju fler människor desto mer/fler som tär på jordens resurser och bidrar till klimatförändringarna.

Jag menar dock inte att vi ska döda människor, vi ska bara sluta göra så många fler, en" födsel" per person borde vara en regel. Men som politiker och framförallt kyrkan styr och ställer i världen lär det bli svårt. Kondomer och anda preventivmedel borde delas ut gratis, kan ju egentligen ses som vår bästa "räddning". Men med tanken på katolska kyrkans makt så leds vi nog i fördärvet, även om jag läste för något år sedan att Vatikanen kallar miljöförstöring för synd. Och när de fördömmer abort till och med när en nio årig flicka blvit vådtagen av sin styvfar, så blir man ju rädd. Tänk om de en dag kan ändra sina åsikter och rädda liv på riktigt.

Alla har varit barn och alla barn har ett värde. De är fortfarnde framtiden och många gånger är det mera öppna och smarta är vuxna. Men låt de så få en framtid. De borde ses som en gåva, en lycka och något som ska höja Sveriges BMP eller ge ett tillskott på 10.000 kr i plånboken att spendera på ex en barnvagn.

Inga kommentarer: