tisdag 19 augusti 2008

Varför är Sanna inte en klantskalle?

Jag var inne på det redan igår men jag måste få utveckla det en aning. Folk är upprörda över Peter Johnssons intervju med Sanna Kallur direkt efter häckloppet igår. Det hela ter sig väldigt märkligt och det är sanslöst vad folk gör skillnad på idrottare och idrottare. När Terese Ahlshammars baddräckt sprack och var helt förtvivlad i intervjun direkt efteråt hörde jag inga sådana reaktioner, när ribban helt oförklarligt ramlade ner för Linus Törnblad skrev tidningarna istället "fiasko". Och precis som filosofen i Den olympiska studion igår kväll var inne på så haglade hårda ord mot Tommy Salo när den där jävla pucken studsade in i matchen mot Vitryssland, många har fortfarande inte förlåtit honom. Det är en märklig företeelse Vem skulle kalla Sanna för "jävla klantskalle" och hennes insats för "fiasko"?

Och intervjun? Ja, reportrarna är där för att göra sitt jobb, idrottarna kan väl bara gå förbi om de vill? Dessutom tror jag att det ligger lite i det som Robert Kronberg sa igår i SVT att det fungerar lite som en terapi, den där kontakten med media direkt efter prestationen... kanske inte bara för idrottaren utan även för sportjournalisterna och tv-tittarna.

Eftermiddagen blir spännande. Alla har sådana förväntningar på Stefan så frågan är vad tidningarna kommer få skriva och vad folk kommer att känna ikväll, blir det fiasko, sopa, klantskalle hjälte, eller guldmannen.

Inga kommentarer: